Rostad tomatsoppa med brie
Ingredienser
- 600-700 g kvisttomater (4 st stora)
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 msk paprikapulver
- 2 msk tomatpure
- 1 kvist timjan
- 6 dl grönsaksbuljong
- 2 msk sherryvinäger
- 1 tuss socker ca 1 tsk
- 2 msk creme fraiche
- 3 msk olivolja
- Havssalt och svartpeppar från kvarn
Till servering
- 4 tjocka skivor brieost
Instruktioner
- Värm ugnen till 220 grader.
- Skala och skiva ner lök och vitlök. Skär tomaterna i bitar och lägg dem i en ugnsform tillsammans med lök, vitlök, tomatpuré, paprikapulver och timjankvistar. Ringla över olivolja och vänd runt alltsammans på plåten. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter tills allt har mjuknat och mosats ihop lite.
- Koka upp buljongen med vinäger och en tuss socker.
- Lägg ner de rostade tomaterna i en mixerkanna. Tillsätt buljongen och crème fraiche för rundheten.
- Mixa soppan slät. Smaka av med svartpeppar och salt.
- Lägg en skiva brie i varje tallrik och slå över soppan vid servering.