Hummer med grönkål och gräddressing
Ingredienser
- 2 humrar kokta
- 3 knippe grönkål
- 1 schalottenlök
- 1 knippe bladpersilja
- Krutonger av surdegsbröd
- salt
- olivolja
Gräddressing
- 2,5 dl vispgrädde
- 0,5 kapsyl ättika 24%
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk socker
- vitpeppar
Instruktioner
- Lägg grönkål i en bunke och stänk över lite olivolja och salt. Krama kålen med händerna tills den tappar spänsten.
- Tillsätt finhackad schalottenlök och plockad persilja.
- Blanda grädden med ättika, salt, peppar och socker till en krämig dressing.
- Tillsätt dressing i kålen och blanda runt ordentligt. Skiva upp hummern i snygga bitar.
- Arrangera grönkålen som en sallad med krutonger och hummer på tallrikar och servera.