Som en morotskaka fast med pumpa och palsternacka istället.
Pumpakaka med limefrosting
Ingredienser
- 100 g smör
- 2,5 dl ekologiskt rörsocker
- 3 ägg
- 200 g riven muscatpumpa
- 150 g riven palsternacka
- 3 dl vetemjöl special
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 3 tsk finrivet apelsinskal
Frosting
- 25 gr smör
- 175 g Philadelphia ost
- 150 g grekisk yoghurt
- 1,5 dl florsocker
- 1 krm vaniljpulver
- rivet skal från 1 lime
- 0,5 dl rostade saltade pumpakärnor
Instruktioner
- Sätt ugnen till 175 grader.
- Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget till en jämn smet.
- Tillsätt riven pumpa och palsternacka. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner i smeten.
- Fördela ut smeten i en smord form och baka av i ca 20-25 minuter. Låt svalna innan frosting breds på.
Frosting
- Vispa smör, socker och Philadelphiaost pösigt. Vänd ner vaniljpulver och rivet limeskal. Bred krämen ovanpå kakan och strö över pumpakärnor. Skär upp i mindre bitar och servera.