Småländsk chokladkaka med hallonbakade rabarber

4.8K
Jag vet inte om kakan har något med Småland att göra överhuvudtaget, men den har alltid hetat så. Servera rabarbern till kakan.

Småländsk chokladkaka med hallonbakade rabarber

Portioner 10 bitar

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad
  • 250 g smör + lite smör till formen
  • 4 dl florsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 ägg

Hallonbakad rabarber

  • 6 rabarberstänger
  • 400 g frysta hallon
  • 2 dl strösocker

Instruktioner

  • Värm ugnen till 150°.
  • Ansa rabarbern och skär den i 10 cm långa stänger. Lägg dem i en ugnsfast form. Häll på hallon och socker och täck med aluminiumfolie. Baka i ugnen i 20–30 minuter tills rabarbern har mjuknat något – skaka formen lite efter halva tiden. Låt svalna.
  • Öka värmen i ugnen till 180°.
  • Smält choklad, smör och florsocker i en skål i ett vattenbad i en kastrull. Ta skålen från värmen. Sikta ner mjölet och vispa i äggen. Häll upp i en smord springform och baka i 18–20 minuter eller i 6–8 minuter om du använder portionsformar.
  • Skär rabarbern som du vill ha den och garnera en stor eller flera små kakor.
Måltid: Efterrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB