Pocherat ägg med sparris och örter
Ingredienser
- 4 ägg
- 500 g sparris
- 50 g parmesan
- 1 dl hackade örter tex dill, dragon och körvel
- 1 citron
- 1-2 msk olivolja
- salt och svartpeppar från kvarn
Instruktioner
- Förväll sparrisen hastigt i 1-2 minuter i lättsaltat vatten, låt den rinna av och lägg upp på ett fat tillsammans med citron i klyftor.
Pochera ägg
- Knäck ägget i ett glas. Koka upp vatten i en vid kastrull och sänk värmen något när det börjar koka. Det räcker att det sjuder. Vispa runt i vattnet med en visp och häll ner ägget i ”cirkusvirveln”. Den hjälper ägget att bli snyggt – vitan lägger sig helt enkelt vackert runt gulan. Låt sjuda i 3–4 minuter och ta upp med hålslev för att känna försiktigt på äggulan – den ska kännas mjuk i mitten. Ta upp ägget försiktigt och lägg dem på fatet med sparrisen.
Servering
- Fördela hackade örter på äggen och pressa över citronsaft.
- Avsluta med att hyvla eller riva över parmesan och ringla över olivolja, salt och nymald svartpeppar.