Man tager vad man haver…
Kylskåpscurry med frasig tortilla
Ingredienser
- 600 g rotfrukter (vad man har hemma)
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 burk krossad tomat, 390 g
- 2 dl vatten
- 150 g grönkål (om man har)
- 3 msk olivolja
- salt och svartpeppar ur kvarn
- 1,5 tsk garam masala
- 1 tsk ingefära
- 0,5 tsk kardemumma
Tortillabröd
- 2 dl vetemjöl
- 40 g smör
- 1 tsk salt
- 0,5 dl hett vatten
Instruktioner
- Fräs rotsaker, hackad lök och vitlök till grytan med olivolja i en kastrull. Tillsätt kryddor, tomater och vatten och låt det hela koka ihop under lock i ca 15 minuter., Smaksätt med salt och peppar.
- Riv ner grönkålen i en skål och blanda med lite olivolja, salt och peppar. Toppa grönsakscurryn med den spröda grönkålen och servera direkt.
Tortillabröd
- Skär smöret i kuber. Knåda ihop vetemjöl, smör och salt till en smulig blandning i en skål. Tillsätt vattnet i omgångar och fortsätt knåda tills det har blivit en smidig deg.
- Dela degen i jämnstora bitar och rulla till runda bollar. Kavla ut bollarna tunt på mjölad yta med en brödkavel.
- Grädda bröden på hög värme i en torr stekpanna tills de har fått lite fin färg på bägge sidor. Lägg upp direkt och käka dem varma med curryn