Magisk citronfromage med smak av sommar, toppad med färska bär.
Foto: Lennart Weibull
Citronfromage med färska bär
Ingredienser
- 3 gelatinblad
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- rivet skal och saft från 1 citron
- 1 dl grekisk yoghurt 10 %
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 liter blandade bär till garnering
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ett par minuter.
- Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna och hälften av sockret vitt och pösigt i en bunke.
- Ta upp gelatinbladen ur vattnet och lägg dem i en kastrull med någon matsked vatten. Låt smälta på svag värme. Tillsätt citronskal och citronsaft och vänd sedan ner i äggsmeten. Blanda väl och låt svalna.
- Vispa äggvitorna med resten av sockret till en maräng.
- Vispa snabbt ihop yoghurt och grädde tills det tjocknar. Vänd försiktigt ner gräddvispet i den svala citronkrämen. Avsluta med att vända ner marängen till en luftig fromage.
- Fördela fromagen i portionsglas och låt stå i kylen i 30–40 minuter.
- Toppa med färska bär och servera.