Viktigt att inte koka zucchinin för länge för då mister den färgen.
Zucchinisoppa med citron- & dillolja
Ingredienser
- 2 gröna zucchini ca 500 g totalvikt
- 3 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 1,5 msk olivolja
- 8 dl grönsaksbujong eller vatten
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt och svartpeppar
Till mixning
- 1-2 msk Philadelphiaost
Ostsnurror
- 1 pkt tjock pizzadeg
- 2 dl riven gräddost
- 30 g smör
- 1,5 tsk paprikapulver
- 1 tsk malen spiskummin
- havssalt och svartpeppar
- 1 knippe dill till servering
Instruktioner
- Skölj zucchinin och skär i mindre bitar.
- Krossa vitlöksklyftorna, skala och hacka löken.
- Plocka dillen och hacka över grovt. Spara stjälkarna till koket.
- Fräs på zucchini, vitlök, lök i olivoljan ett par minuter. Tillsätt buljong, vinäger och lägg ner dillstjälkarna. Låt koka upp och sjud sakta i 10-15 minuter.
- Mixa soppan slät med Philadelphiaosten och smaksätt med salt och svartpeppar.
Ostsnurror
- Sätt ugnen på 230 grader.
- Kavla ut pizzadegen lätt på mjölat underlag, strö över osten och vik ihop dubbel, kavla lätt en gång till.
- Smält sakta smöret med kryddorna i en kastrull på spisen.
- Skär degen i 2 cm tjocka längder och snurra dem till avlånga pinnar, lägg upp på en bakplåt och pensla dem med kryddsmöret. Baka av i ca 10-15 minuter tills degen puffat upp och fått fin färg.
- Bjud soppan med varma ostsnurror och klipp över dill vid servering.