Gör en yoghurtsallad med mozzarella riven i bitar på ett fat. Drizzla över naturell yoghurt på fatet och toppa med varma mosade jordgubbar i balsamico. En garanterad hit på midsommar!
Yoghurt med jordgubbar i balsamico
Ingredients
- 4 skålar med din favorit naturell yoghurt
- 2 liter jordgubbar
- 3 msk lagrad balsamicovinäger
- 3 msk olivolja
- 1 knippe mynta
- Svartpeppar
Instructions
- Sätt ugnen på 150°, eller om du kanske har grillen igång så funkar det med på sommaren!
- Dela jordgubbar och lägg på en liten ugnsplåt/form
- Dressa gubbarna med balsamico, olivolja och nymalen svartpeppar.
- Kör in dem i ugnen/grillen och låt dem ”mouscha” ihop sig. De ska bli lite mosiga och varma helt enkelt vilket tar cirka 12-15 minuter i ugnen.
- Ta ut dem och tryck till lätt med en gaffel och blanda ner plockad mynta.
Notes
Gör en yoghurtsallad med mozzarella riven i bitar på ett fat. Drizzla över naturell yoghurt på fatet och toppa med varma mosade jordgubbar i balsamico.