Om du gillar krutonger kommer du att ropa högt när du smakar parmesanbrödet!
Foto: Charlie Drevstam
Varma tomater och vindruvor med parmesanbröd
Ingredients
- 300 g gröna vindruvor
- 300 g blandade små fina tomater
- 3 msk olivolja
- 2 krossade vitlöksklyftor
- 3 msk flytande honung
- 2 tsk salt
- svartpeppar ur kvarn
- 1 knippe bladpersilja
Parmesanbröd
- gott surdegsbröd
- 75 g smör
- 2 tsk dijonsenap
- 50 g parmesanost, riven
Instructions
- Värm ugnen till 200 grader.
- Lägg alla ingredienser utom persiljan i en ugnsfast form och vänd runt med en sked. Ställ in i ugnen och låt stå i 10–15 minuter. Både tomaterna och vindruvorna ska bli lite mjuka.
- Plocka persiljebladen och hacka dem. Ta ut formen och vänd ner persiljan.
- Höj ugnstemperaturen till 230 grader.
- Skär brödet i tjocka avlånga bitar och lägg dem i en skål. Smält smöret och blanda i senapen. Häll det över brödet och vänd runt ordentligt tillsammans med parmesanosten. Lägg brödet på ett galler med en plåt under och rosta det gyllenbrunt i ugnen i cirka 20 minuter.
- Lägg upp tomater och vindruvor i portionsskålar. Servera tillsammans med parmesanbrödet som du doppar i spadet.
Notes
DRYCKESTIPS: Välj gärna en fruktig prosecco med lite frisk sötma och blommighet.