Ugnsomelett med zucchini och tomat
Ingredienser
- 1 bit purjolök 5 cm
- 0,25 zucchini
- 1 vitlöksklyfta hackad
- 3 ägg
- 150 g cocktailtomater
- 2-3 msk keso till servering
- Olivolja och sherryvinäger
- Salt och svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen till 200 grader.
- Skär ner purjolök och zucchini i tärningar, hacka vitlöken.
- Fräs lök och zucchini i lite olivolja 2-3 minuter. Vispa upp äggen med en gaffel och smaksätt med salt och peppar.
- Häll över äggsmeten i stekpannan och skaka om. Sätt in i mitten av ugnen. Baka av i 6-8 minuter tills den puffar upp.
- Gör en tomatsallad och ringla över med ett generöst självförtroende olivolja och sherryvinäger. Smaksätt med salt och svartpeppar.
- Lyft ut omeletten lägg på tomatsalladen och skeda över lite keso. Servera!