Ugnsbakad spätta med citron & kalamataoliver

2.2K
TIPS!
Jag kärnar aldrig ur oliverna utan ställer fram en liten skål till kärnorna.

Välj vilken plattfisk du vill. 🙂

Foto: Johan Kalén

Ugnsbakad spätta med citron & kalamataoliver

Portioner 4

Ingredienser

  • 800 g spätta, bergtunga eller annan plattfisk
  • 2 schalottenlökar
  • 1 citron
  • 2 msk kapris
  • 1,5 dl kalamataoliver
  • Olivolja
  • Salt & peppar

Instruktioner

  • Värm ugnen till 150 grader.
  • Skala och skiva schalottenlökarna.
  • Skala citronen och skär i skivor.
  • Ringla lite olivolja i på en form.
  • Rulla ihop fiskfiléerna och ställ ut ovanpå.
  • Strö över kapris, lök, kalamataoliver och citron.
  • Ringla lite olivolja över fisken. Salta och peppra.
  • Täck formen med aluminiumfolie och baka i ugnen i 15–20 minuter. Ta ut och servera direkt med pressad potatis.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB