Svampsoppa med krondill och färskost

8

Gör en stor batch soppa och frys in i behändiga förpackningar. Det är guld värt att ha färdig soppa i frysen .

Svampsoppa med krondill och färskost 

Servings 4 portioner

Ingredienser

  • 500 g vita champinjoner
  • 250 g kantareller eller valfri svamp till topping
  • 1 näve plockad persilja
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 schalottenlökar
  • 7 dl vatten
  • 3 dl syrad vispgrädde
  • 1 rejäl knippe krondill
  • 2 msk färskost
  • Saft från 0,5 citron
  • Salt och svartpeppar från kvarn till smaksättning

Instruktioner

  • Skiva ner champinjoner och schalottenlök. Fräs på dem med olivolja i en gryta.
  • Slå på vatten och grädde och lägg ner krondillsstjälkarna i grytan. Ge det ett uppkok och låt soppa sjuda i ca 15 minuter.
  • Skär ner kantarellerna i mindre bitar och stek den krispig medans soppan kokar.
  • Ta av soppan från värmen och lyft upp krondillen. Mixa slät och len med lite färskost och smaksätt med salt, peppar och citronsaft.
  • Toppa soppan med stekta kantareller som vänds upp med lite persilja precis innan servering.
Måltid: Soppa
Like 0
Close
© Copyright Tina Nordström AB