Duka upp till oktoberfest och servera surkål med Bratwurst, kryddiga korvar, grov senap och kokt potatis!
Surkål med tillbehör
Ingredienser
- 1,5 kg vitkål
- 0,5 tsk salt
- 150 g rökt sidfläsk i tärningar
- 2 dl vitt vin
- 0,5 dl vitvinsvinäger
- 2 vitlöksklyftor
- 0,25 kruka färsk timjan
- 5 – 6 grovt krossade enbär
- 3 lagerblad
- Bratwurst, kryddiga korvar, grov senap och kokt potatis till servering
Instruktioner
- Strimla kålen fint och strö över salt. Blanda runt i en bunke och låt stå 5 minuter.
- Fräs på fläsket i en stor kastrull 2-3 minuter tills fettet smälter ut, slå på vin och vinäger och vänd ner kålen. Tillsätt kryddorna och låt det hela koka upp under lock.
- Sänk värmen och låt det stå och sjuda i 10 15 minuter tills kålen mjuknar och vätska nästan kokat bort. Smaksätt med salt och vitpeppar från kvarn.
- Vill ni ha mer tryck i ”syran” så justera med lite extra vinäger.
- Sätt iordning tillbehören och servera med surkålen och senap.