Stekt Entrecote för 2

6.2K
TIPS!

Låt köttet vila ett par minuter innan ni skär upp för servering!

Stekt Entrecote för 2

Portioner 2

Ingredienser

  • 450 g entrecote i bit
  • 1 knippe färsk timjan
  • 4-5 krossade vitlöksklyftor
  • Smör och rapsolja till stekning
  • Salt och svartpeppar från kvarn

Instruktioner

  • Krydda köttet med salt och svartpeppar.
  • Stek köttet på hög värme i en stekpanna med smör och rapsolja. Stek på ena sidan i ca 4-5 minuter tillsammans med vitlöksklyftor och timjankvistar. Ös den ostekta sidan ofta med smöret, vitlök och timjan.
  • Vänd köttet och stek ytterligare ca 2-3 minuter. Om du använder termometer så kommer lite riktlinjer här: medium rare/medium 50-54˚C, medium välstekt/överstekt ☺ 58–68˚C.
  • Låt köttet ligga och vila ett par minuter innan ni skär upp för servering.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB