Med en härlig kryddrub och en smarrig glaze blir revbenen rena drömmen.
Soyaglacerade revben
Ingredienser
- 1,5 kg kamben (revben)
Kryddrub
- 3 lagerblad
- 1 msk torkad grönpeppar
- 1 msk Fänkålsfrö
- 2 tsk rökt paprika
- 1 tsk salt
Glaze
- 1 dl Soyasås
- 1 dl mörkt muscovadosocker
- 1 dl äppeljuice
- 0,5 dl gouchang
- 1 dl finhackad syltad ingefära
- 3 finhackade vitlöksklyftor
- Rivet skal och juice från 2 lime
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°
- Mixa kryddorna till en fin rub och gnid in köttet ordentligt på alla sidor.
- Linda in köttet i folie och baka revbenen i ca 45-50 min tills dom känns mjuka.
- Koka ihop glazeingredienserna till en sirapsliknade glaze, vänd upp revbenen i såsen och griljera ett par minuter på 230 grader i ugnen. Servera direkt!