Den här rulltårtan är lätt att göra och rolig att variera. Prova att skippa citronskalet i krämen och pudra över lite kakao i stället.
Foto: Charlie Drevstam
Sommarrulltårta med citron och mascarpone
Ingredienser
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl maizena majsstärkelse
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen kardemumma
Citronkräm
- 3 dl vispgrädde
- 250 g mascarpone
- 1,5 dl citroncurd
- rivet skal och saft från 1 citron
Till servering
- valfria bär t ex blåbär, hallon, jordgubbar, smultron, hjortron
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, maizena, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Sikta ner det i äggblandningen och vänd ihop till en smet. Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 7 minuter.
- Ta ut kakan och vänd upp den (med pappret uppåt) på ett sockrat bakplåtspapper. Pensla kallt vatten på det övre pappret och lossa kakan försiktigt från pappret.
- Vispa grädden. Blanda mascarponen med citroncurden, citronsaften och det rivna skalet. Vänd ner i grädden. Bred ut krämen på kakan och täck med bär som trycks ner lite i krämen. Rulla ihop, skär upp och ät!