En jäkligt bra skärmaskin är bra att ha till beredningen.

Sommarens grillspett
Ingredienser
- 500 g putsad ryggbiff
- 500 g guanciale
- Salt och svartpeppar från kvarn
Dressing
- 2 dl majonnäs
- 3 msk dijonsenap
- En hiskelig massa grovmalen svartpeppar
Instruktioner
- Lägg den putsade ryggbiffen en liten stund i frysen (ca 45-60 min). Den blir lättare att skiva tunt då.
- Fodra en liten rektangulär form eller bricka (ca 30×20 cm) med plastfilm.
- Skiva ryggbiffen tunt (typ 1,5 mm) och lägg i ett lager som täcker hela formen. Pensla köttet med senapsdressingen, salta och peppra.
- Skiva guanciale lika tunt och täck köttet med skivorna. Upprepa metoden tills ni har fyllt upp formen och avsluta med ett lager ryggbiff på toppen.
- Täck med plastfilm och ställ in i frysen i cirka 3 timmar eller över natten.
- Ta ut formen ur frysen och låt den halvtina i kylen så den blir lättare att skära i små kuber. Vi gjorde kuber som var 3×3 cm.
- Sätt samman 3 st kuber per spett och förvara i kylen tills ni ska grilla och servera spetten (detta kan ni göra dagen innan).
- Grilla spetten riktigt hastigt på hög värme så köttet blir lite rosa och mört. Servera som små snacks med lite extra senapsdressing.