Tillbaka

Sommarens grillspett

Måltid: Tilltugg & Godis
Servings: 20 små spett

Ingredienser

  • 500 g putsad ryggbiff
  • 500 g guanciale
  • Salt och svartpeppar från kvarn

Dressing

  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk dijonsenap
  • En hiskelig massa grovmalen svartpeppar

Instruktioner

  • Lägg den putsade ryggbiffen en liten stund i frysen (ca 45-60 min). Den blir lättare att skiva tunt då.
  • Fodra en liten rektangulär form eller bricka (ca 30x20 cm) med plastfilm.
  • Skiva ryggbiffen tunt (typ 1,5 mm) och lägg i ett lager som täcker hela formen. Pensla köttet med senapsdressingen, salta och peppra.
  • Skiva guanciale lika tunt och täck köttet med skivorna. Upprepa metoden tills ni har fyllt upp formen och avsluta med ett lager ryggbiff på toppen.
  • Täck med plastfilm och ställ in i frysen i cirka 3 timmar eller över natten.
  • Ta ut formen ur frysen och låt den halvtina i kylen så den blir lättare att skära i små kuber. Vi gjorde kuber som var 3x3 cm.
  • Sätt samman 3 st kuber per spett och förvara i kylen tills ni ska grilla och servera spetten (detta kan ni göra dagen innan).
  • Grilla spetten riktigt hastigt på hög värme så köttet blir lite rosa och mört. Servera som små snacks med lite extra senapsdressing.