Lägg den putsade ryggbiffen en liten stund i frysen (ca 45-60 min). Den blir lättare att skiva tunt då.
Fodra en liten rektangulär form eller bricka (ca 30x20 cm) med plastfilm.
Skiva ryggbiffen tunt (typ 1,5 mm) och lägg i ett lager som täcker hela formen. Pensla köttet med senapsdressingen, salta och peppra.
Skiva guanciale lika tunt och täck köttet med skivorna. Upprepa metoden tills ni har fyllt upp formen och avsluta med ett lager ryggbiff på toppen.
Täck med plastfilm och ställ in i frysen i cirka 3 timmar eller över natten.
Ta ut formen ur frysen och låt den halvtina i kylen så den blir lättare att skära i små kuber. Vi gjorde kuber som var 3x3 cm.
Sätt samman 3 st kuber per spett och förvara i kylen tills ni ska grilla och servera spetten (detta kan ni göra dagen innan).
Grilla spetten riktigt hastigt på hög värme så köttet blir lite rosa och mört. Servera som små snacks med lite extra senapsdressing.