Sockerbulle över öppen eld

1.5K

Tillaga dina mackor eller bullar över öppen eld. Sjukt gott & sjuuukt stor impfaktor! 🙂

Sockerbulle över öppen eld

Portioner 4

Ingredienser

Crumpets (stekta muffins)

  • 75 g talg ister eller smör
  • 3,5 dl ljummen mjölk
  • 2 tsk torrjäst
  • 1,5 tsk salt
  • 500 g vetemjöl
  • Ev. grov polenta till utkavling

Till servering

  • Strösocker & kanel

Instruktioner

  • Smält talg, ister eller smör i en kastrull.
  • Rör ihop mjölk, jäst och socker i en bunke eller degblandare. Tillsätt smält fett och mjöl, arbeta ihop till en smidig deg & låt jäsa i rumstemperatur i ca 1 timme.
  • Lyft upp degen på bakbordet och kavla ut den så den blir 2-3 cm i tjocklek (använd polenta vid utkavlingen om du tycker det behövs).
  • Pressa ut rundlar med ett stansmått och lägg dem på ett bakplåtspapper, jäs dem ytterligare 30-35 min under en bakduk.
  • Stek dina crumpets i ett mackjärn och vänd i socker och kanel innan servering.
Måltid: Efterrätt, Mellanmål
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB