Det här är snabbmat! Vardag eller till helggästerna – spelar ingen roll. 🙂
Snabb Yakiniku på hällen
Ingredienser
- 600 g rostas eller magert oxinnanlår. Fryst och lätt upptinad, lättare att skiva tunt då.
- 3/4 dl japansk soya
- 1 msk sesamolja
- 3-4 msk mirin
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 3 cm färsk ingefära, riven
- neutral rapsolja till stekning
- rostade sesamfrö och 2 skivade salladslökar till topping
Gochujangmajonnäs
- 2 dl majonnäs
- 5 dl gräddfil eller tjock yoghurt
- 2 msk gochujangpasta, koreansk chilipasta
- 1 tsk tomatpure
Förslag på tillbehör
- Hjärtsallad
- Jasminris
- Kimchi
- Kokta vaxbönor eller brytbönor
- Limeklyftor
- Färsk koriander
Instruktioner
- Skär köttet i så tunna skivor ni kan av det halvt upptinade köttet (som skav helt enkelt).
- Lägg köttet i en bunke och smaksätt med övriga ingredienser. Blanda runt och låt marinera under tiden ni tänder er stora stekhäll på altanen. Se till att stekhällen är ordentligt varm innan ni börjar.
- Ringla lite rapsolja på hällen och lägg på köttet. Stek hastigt ett par minuter så köttet får fin karamelliserad yta (detta går fort så var beredd att servera pannan på ett underlägg direkt på bordet).
- Toppa Yakinikun med sesamfrö och finskuren salladslök.
- Servera med ris, gochujangmajonnäs och valfria tillbehör.