Scones med kardemumma & lemon curd

7.1K

Årets sista månader bjuder på många tillfällen att umgås. Bjud vänner och familj på brunch och servera juliga scones med kardemumma och lemon curd.

Scones med kardemumma & lemon curd

Portioner 24 st

Ingredienser

  • 100 g mjukt smör
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 dl mjölk eller naturell yoghurt
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk malen kardemumma

Lemon curd

  • 1,5 dl färskpressad citronjuice
  • finrivet skal från 3 citroner
  • 1,5 dl strösocker
  • 6 äggulor
  • 75 g mjukt smör

Instruktioner

  • Värm ugnen till 225°.
  • Vispa samman pressad citron, citronskal, socker och äggulor i en kastrull och låt koka upp försiktigt under ständig och bestämd vispning. Låt sedan sjuda försiktigt i ett par minuter tills man ser att smeten tjocknar.
  • Ta kastrullen från värmen och montera ner det mjuka smöret i små klickar tills smeten har blandat sig och är slät och len. Låt svalna i kylen.
  • Blanda alla sconesingredienser och kör till en lös deg , gärna i degblandare.
  • Klicka ut sex degbitar på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med mjölad hand. Gör ett kryss i varje bit med en vass kniv.
  • Grädda sconesen i ugnen cirka 15 minuter, tills de blivit gyllenbruna.
  • Servera nygräddade varma scones med lemon curd och en klick naturell mascarponeost.
Måltid: Bröd & kakor, Mellanmål
Kök: Nordiskt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB