Savojkål med cannellinibönor och ricotta
Ingredienser
- 6-7 st savojkålsblad
- 1 schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 4 dl grönsaksbuljong
- 30 g bladpersilja
- 200 g vita cannellinibönor, kokta kokta
- Rivet skal från 0,5 citron
- 100 g ricotta
- Salt och svartpeppar
- Olivolja
Instruktioner
- Skala och finhacka lök och vitlök. Riv kålen slarvigt i grövre bitar. Skär ner persiljestjälkarna fint och plocka bladen.
- Svetta lök, persiljestjälkar och vitlök i olivolja. Tillsätt kål och bönor låt sautera i 1-2 minuter med löken och slå på buljong.
- Låt småkoka ca 10 minuter under lock tills kålen är mör. Späd eventuellt med mer buljong under tiden.
- Smaka av med salt, peppar, rivet citronskal och hackad persilja, lägg upp på tallrikar.
- Skeda över ricotta och avsluta med ringel av olivolja. Servera direkt!