En enkel sallad med pimiento de Padrón – små gröna spanska paprikor.
Sallad på pimiento de padrón och ricotta salata
Ingredienser
- 1 påse pimiento de padrón, ca 20 st
- 1 tsk flingsalt
- ½ tsk rökt paprikapulver
- 4 stora portioner machésallad
- 150 g ricotta salata
- olivolja
DRESSING
- 1 skalad vitlöksklyfta
- ¾ dl olivolja
- 1 ½ msk vitvinsvinäger
- 2 msk majonnäs
- 1 tsk honung
- 2 msk hackad oregano
- flingsalt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Riv vitlöken till dressingen fint i en liten skål. Vispa ihop med olja, vinäger, majonnäs, honung och oregano. Krydda med salt och peppar.
- Stek de små paprikorna i olja i en het stekpanna. De ska få rejält med färg. Krydda med salt och paprikapulver.
- Varva sallad och paprikor snyggt på ett fat. Smula över ricottan och ringla över dressingen efter eget tycke (du kommer förmodligen ha på lite extra). Toppa med extra peppar.