Glöm inte att blötlägga nötterna på morgonen innan du drar till skolan eller jobbet.
Rostad sötpotatissoppa med cashewcreme
Ingredienser
- 500 g sötpotatis
- 3 röda spetspaprikor
- 1 röd chili
- 2 skalade lökar
- 2 skalade vitlöksklyftor
- 0,75 dl olivolja
- 1 burk kokosmjölk + 2 burkar vatten (ca 800 ml)
- 2 tsk äppelcidervinäger
- Salt och nymalen svartpeppar
Cashewkräm
- 250 g (ca 3 dl) naturella cashewnötter (blötlagda i minst 5 timmar eller gärna över natten)
- 2 lime
- 1 krm salt
- 0,5 dl vatten
Instruktioner
Soppan
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skala potatisen och dela ner den i klyftor/mindre bitar.
- Halvera paprikorna och ta ut kärnhuset.
- Skär chilin rakt över med kärnhuset och allt. Klyfta löken och krossa vitlöken.
- Lägg allt i en ugnsfastform, häll över olivoljan och salta och peppra.
- Rosta i ugnen tills allt är mjukt.
Under tiden…
- Häll av cashewnötterna och lägg i mixer. Ju starkare mixer du har desto finare och fluffigare kräm, så kanske dags att investera (vad vet jag).
- Pressa över limesaft och mixa järnet, späd med vatten och smaka av med salt .Krämen ska bli som en slät hummus i konsistens.
Tillbaka till soppan
- Koka upp kokosmjölk, vatten och vinäger i en kastrull.
- När alla grönsakerna är mosiga och rostade, lägg upp dem i ett mixerglas och häll på kokosmjölken.
- Mixa soppan slät. Allt ska ner i mixern, oljan och hela alltet.
Anteckning
Glöm inte att blötlägga nötterna på morgonen innan du drar till skolan eller jobbet.