Räksallad

3.4K
TIPS!
Använd en glasburk med lock för att blanda dressingen

Bygg ihop din räksallad med sånt du gillar & toppa med den ”burkskakade” dressingen. Servera som förrätt eller till fest i kombo med nåt gott i glasen.

Men vad ska man då dricka till?

Vinskribenten, författaren och champagnekännaren Fredrik Schelin har hjälpt mig välja ut två passande drycker till räksalladen.

Spier Signature

Nr 2234 – Pris 89 kr
Flaska 750 ml (13 %)

Fruktig, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, krusbär, svartvinbärsblad och lime.

Dom Pérignon

Nr 7428 – Pris 2 299 kr
Flaska 750 ml (12,5 %)

Komplex, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, rökig mineral, vit choklad, apelsin, persika och marsipan.

Räksallad

Ingredienser

  • Räkor
  • Grönt du gillar (Jag tog mynta, pak choi, groddar & spenat…)

Dressing

  • Saft & rivet skal från 1,5 lime
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk ljus tamarinsoja
  • 3 msk neutral rapsolja
  • 1 msk riven ingefära
  • 0,5 röd chili, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad

Instruktioner

  • Bygg ihop din räksallad med räkor & grönsaker du gillar.
  • Lägg alla ingredienserna till dressingen i en burk med lock och skaka loss.
  • Toppa salladen med dressingen innan servering
Måltid: Förrätt, Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB