Bygg ihop din räksallad med sånt du gillar & toppa med den ”burkskakade” dressingen. Servera som förrätt eller till fest i kombo med nåt gott i glasen.
Men vad ska man då dricka till?
Vinskribenten, författaren och champagnekännaren Fredrik Schelin har hjälpt mig välja ut två passande drycker till räksalladen.
Spier Signature
Nr 2234 – Pris 89 kr
Flaska 750 ml (13 %)
Fruktig, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, krusbär, svartvinbärsblad och lime.
Dom Pérignon
Nr 7428 – Pris 2 299 kr
Flaska 750 ml (12,5 %)
Komplex, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, rostat bröd, rökig mineral, vit choklad, apelsin, persika och marsipan.
Räksallad
Ingredienser
- Räkor
- Grönt du gillar (Jag tog mynta, pak choi, groddar & spenat…)
Dressing
- Saft & rivet skal från 1,5 lime
- 2 msk fisksås
- 1 msk ljus tamarinsoja
- 3 msk neutral rapsolja
- 1 msk riven ingefära
- 0,5 röd chili, finhackad
- 1 klyfta vitlök, finhackad
Instruktioner
- Bygg ihop din räksallad med räkor & grönsaker du gillar.
- Lägg alla ingredienserna till dressingen i en burk med lock och skaka loss.
- Toppa salladen med dressingen innan servering