En kall fräsch rödkålsallad. Väldigt enkel – väldigt god!
Råkostsallad på rödkål, mandel och apelsin
Ingredients
- 400 g rödkål
- 0,5 tsk salt
- 2 apelsiner
- 2 msk ättika 12%
- 4 msk ljus sirap eller lönnsirap
- 1,5 dl rostade mandlar
- 1 msk grovmalen kryddpeppar använd gärna mortel
- 1 knippe hackad dill
- Olivolja
- salt och svartpeppar från kvarn
Instructions
- Strimla rödkålen, salta & låt stå ett tag.
- Blanda ättika och sirap till en god lag.
- Blanda lagen med kålen och grovmalen kryddpeppar och krama kålen.
- Lägg upp på serveringsfat och strö över rostad mandel och ättiks-/sirapslagen.
- Filea en apelsin och lägg över salladen.
- Salta, peppra och strö över den hackade dillen.