Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Råkostsallad på rödkål, mandel och apelsin
Måltid:
Råkost, Sallad, Tillbehör
Servings:
4
Ingredienser
400
g
rödkål
0,5
tsk
salt
2
apelsiner
2
msk
ättika
12%
4
msk
ljus sirap eller lönnsirap
1,5
dl
rostade mandlar
1
msk
grovmalen kryddpeppar
använd gärna mortel
1
knippe
hackad dill
Olivolja
salt och svartpeppar från kvarn
Instruktioner
Strimla rödkålen, salta & låt stå ett tag.
Blanda ättika och sirap till en god lag.
Blanda lagen med kålen och grovmalen kryddpeppar och krama kålen.
Lägg upp på serveringsfat och strö över rostad mandel och ättiks-/sirapslagen.
Filea en apelsin och lägg över salladen.
Salta, peppra och strö över den hackade dillen.