Potatismos

12.1K
TIPS
Testa att smaksätta moset

Varför inte gå bananas och smaksätta moset? 🙂

Curry-mos:
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 msk hackad gräslök

Gremolata-mos:
1 tsk rivet citronskal
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja

Tomatmos:
0,5 dl hackade gröna oliver
2 msk smulad fetaost
2 msk finhackad rödlök

Potatismos

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 msk salt per liter vatten
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 0,5 krm muskotnöt

Instruktioner

  • Skala och koka potatisen med 1 matsked salt per liter vatten. Häll av vattnet och låt dem ånga av ordentligt på spisen i cirka 30-40 sekunder.
  • Pressa potatisen i en ny kastrull och vispa ner smöret, tillsätt mjölken och vispa moset fluffigt med handvisp.
  • Salta och peppra och smaksätt med muskotnöt.
Måltid: Huvudrätt, Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB