En enkel, grön vardagspasta. Lovar att det går supersnabbt att slänga ihop den. För ”al dente” pasta så räkna med att korta ner koktiden cirka 3 minuter av vad anvisningen på paketet säger.
Pasta med broccolimash och mynta
Ingredienser
- 1 broccolihuvud, skuren i mindre bitar
- 1 vitlöksklyfta
- 1 schalottenlök, skivad
- 0,5 jalapeño eller grön chili
- 1 msk olivolja till stekning
- 3-4 kvistar mynta
- 400 g pasta
- Riven pecorino till servering
- Salt och svartpeppar
Instruktioner
- Koka upp ca 5 liter vatten med 2 msk salt, lägg i spagettin och koka tills ”al dente.”
- Hetta upp en stor stekpanna, sautera broccoli och schalottenlök i lite olivolja på medelhög värme ett par minuter. Stänk över lite av pastavattnet och koka mjukt under lock.
- Stöt vitlök och chili i en mortel, tillsätt broccolikoket tillsammans med plockad mynta och stöt alltsammans till en grov mash. Smaksätt med lite salt.
- Lyft upp pastan och låt den landa i stekpannan med broccolimoset och lite av pastavattnet. Hetta upp under omrörning smak av med salt. Servera direkt med riven pecorino och nymalen svartpeppar.
Anteckning
För ”al dente” pasta så räkna med att korta ner koktiden ca 3 minuter av vad anvisningen på paketet säger. Pastan ska ju oftast svängas runt i den varma såsen innan servering.