Pannacotta med jordgubbar i balsamico

116

Pannacotta med jordgubbar i balsamico

Servings 4 puddingar

Ingredienser

  • 3 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk 3 %
  • ½ vaniljstång
  • ¾ dl strösocker
  • 1 krm flingsalt
  • 2 äggvitor

Jordgubbar

  • 1 liter jordgubbar 
  • 3 msk lagrad balsamicovinäger 
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk ljust muscovadosocker 
  • 1 knippe basilika

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 130 grader och gör iordning ett vattenbad i en ugnsform.
  • Koka upp grädden med mjölk och vaniljstång, låt småputtra 3–4 minuter.
  • Tillsätt socker och salt och låt sockret lösas upp i gräddmjölken. Sila och låt svalna helt i en bunke.
  • Slå eller vispa upp äggvitorna löst med en gaffel utan att det blir skummigt, blanda ner äggvitan i gräddmjölken och rör om snabbt med en ballongvisp.
  • Fördela smeten i fyra lätt smörsmorda cocotteformar. Sätt dem i vattenbadet och baka av i ugnen tills pannacottan stannat lätt på ytan, 45–50 minuter. Låt sen svalna i kyl minst 3 timmar innan servering.
  • Medan puddingen är i ugnen så fixar vi gubbarna! Dela dem, lägg på en liten plåt och dressa med balsamico, olivolja och socker. Kör in jordgubbarna i ugnen när det är 10—12 minuter kvar på pannacottan och låt dem bli lite mosiga och varma. Tryck till dem lätt med en gaffel och blanda med strimlade basilikablad.
  • Service please! Sätt fram formarna från kylen och värm på jordgubbarna litegrann, skeda över dem på pannacottan. Käka direkt!
Måltid: Efterrätt
Like 3
Close
© Copyright Tina Nordström AB