Sätt ugnen på 130 grader och gör iordning ett vattenbad i en ugnsform.
Koka upp grädden med mjölk och vaniljstång, låt småputtra 3–4 minuter.
Tillsätt socker och salt och låt sockret lösas upp i gräddmjölken. Sila och låt svalna helt i en bunke.
Slå eller vispa upp äggvitorna löst med en gaffel utan att det blir skummigt, blanda ner äggvitan i gräddmjölken och rör om snabbt med en ballongvisp.
Fördela smeten i fyra lätt smörsmorda cocotteformar. Sätt dem i vattenbadet och baka av i ugnen tills pannacottan stannat lätt på ytan, 45–50 minuter. Låt sen svalna i kyl minst 3 timmar innan servering.
Medan puddingen är i ugnen så fixar vi gubbarna! Dela dem, lägg på en liten plåt och dressa med balsamico, olivolja och socker. Kör in jordgubbarna i ugnen när det är 10—12 minuter kvar på pannacottan och låt dem bli lite mosiga och varma. Tryck till dem lätt med en gaffel och blanda med strimlade basilikablad.
Service please! Sätt fram formarna från kylen och värm på jordgubbarna litegrann, skeda över dem på pannacottan. Käka direkt!