Kronärtskocka Barigoule

14

Provencalsk kronärtskocka i en djup, mustig buljong.

Kronärtskocka Barigoule

Servings 4 portioner

Ingredienser

  • 4 kronärtskockor
  • 2 morötter
  • 3 schalottenlökar
  • 2 stänger stjälkselleri
  • 1 palsternacka
  • 1 vitlök
  • 1 citron
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 dl olivolja
  • 3 kvistar färsk timjan
  • 3 lagerblad
  • 0,5 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  • Bryt bort skaftet från kronärtskockorna och putsa bort bladen så ni får 4 små bottnar med ”skägget”kvar.
  • Gnid in dem i citron så minskar oxideringen och att de undviker att bli bruna.
  • Skala och tärna ner grönsakerna och löken till buljongkoket.
  • Fräs alltsammans med olivolja i en gryta, tillsätt kronärtskockorna och häll på vinet och buljong. Täck kronärtskockorna med ett litet smörpapper och koka upp.
  • Låt småputtra i ca 20 minuter tills kronärtskockorna känns mjuka, låt dem svalna i spadet.
  • Lyft upp dem och ta ur ”skägget” med en tesked.
  • Koka ihop buljongen och lägg i kronärtskockorna så de blir varma.
  • Servera med tex en bit halstrad fisk och skeda över buljongen och grönsakerna vid servering.
Måltid: Tillbehör
Like 0
Close
© Copyright Tina Nordström AB