Det finns lika många recept på den här soppan som jag har skor i garderoben – det vill säga många. Några av ingredienserna får du kanske leta efter i en asiatisk matbutik. Annars är soppan väldigt lätt att laga, tänk bara på att den behöver lite tid för att smakerna ska dras ut. Se buljongen som en grund, du kan också servera den med enbart grönsaker eller med fisk.
Korv Stroganoff med med marockanskt ris
Ingredienser
- 400 g falukorv
- 200-300 g stark korv t.ex. salsiccia eller chorizo (ca 3 korvar)
- 3 små gula lökar
- 250 g grillad hel paprika
- 1 msk olivolja
- 800 g krossade tomater
- 1 dl vispgrädde
- 1 tsk salt
Marockanskt ris
- 3 dl basmatiris
- 1 tsk rapsolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk malen koriander
- 1 krm malen kardemumma
- 1 krm malda nejlikor
- 6 dl vatten
Instruktioner
- Ta bort skinnet (plasten) på falukorven, dela den på längden och skiva den sedan så att du får bitar som ser ut som halvmånar.
- Skär den starka korven på snedden i cirka 1 cm tjocka skivor.
- Skala och hacka löken eller riv den på ett rivjärn. Häll av lagen från burken med paprika och skär paprikan i skivor (ju fulare skivor, desto godare!).
- Hetta upp olivoljan i en kastrull. Lägg i löken och paprikan och fräs i ett par minuter. Rör om då och då med en sked eller gaffel. Lägg i alla korvbitar, blanda runt och fräs i några minuter till.
- Häll i de krossade tomaterna och grädden och rör om. Sänk värmen och låt såsen småputtra i 20 minuter.
- Koka riset medan stroganoffen puttrar: Skölj riset noga i kallt vatten i en sil. Lägg riset i en kastrull och häll i oljan, saltet och kryddorna. Värm och rör om.
- Häll på vattnet och lägg på ett lock. Låt riset koka upp och sänk sedan värmen. Riset ska sjuda (det ska röra sig lite i kastrullen, men inte bubbla) i 20 minuter.
- Servera korv stroganoffen med det marockanska riset.
Har du lagat det här?
Är nyfiken på hur det blev när du lagade. Tagga @mat_tina på Instagram.