Mogna jordgubbar med pistagevinägrett och riven fetaost

5.4K

Den här vinägretten är också klockren till melon eller annan söt frukt.

Mogna jordgubbar med pistagevinägrett och riven fetaost

Servings 4 portioner

Ingredienser

  • 2 askar mogna jordgubbar
  • 1 påse ruccola
  • 1 paket fetaost

Vinägrett

  • 2 msk flytande tahini
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 dl neutral rapsolja
  • 0,75 dl rostade hackade pistagenötter
  • 1 tsk honung
  • Salt och svartpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Lägg fetaosten i frysen minst 1 timme innan servering, gärna längre.
  • Rör samman vinägretten och smaka av.
  • Dela och lägg jordgubbarna på ett fat och skeda över vinägretten.
  • Fördela ruccolasallad över fatet och riv frusen fetaost över hela rätten vid servering.
Måltid: Tillbehör
Like 32
Close
© Copyright Tina Nordström AB