Inlagda Västeråsgurkor, smaksatta med gurkmeja.
Inlagda Västeråsgurkor med gurkmeja
Ingredienser
- 1 kg Västeråsgurka ca 10-12 st
Dag 1, Saltlag
- 2,5 liter vatten
- 150 g salt
Dag 2, Ättikslag
- 500 g socker
- 3 dl ättika 12%
- 4 dl vatten
- 2 tsk salt
- Kryddsättning
- 2 bitar skalad färsk gurkmeja
- 2 msk gula senapsfrö
- 3 lagerblad
- 2 kvistar krondill
Instruktioner
DAG 1
- Rör samman saltlagen i en bunke och dela gurkorna på längden. Lägg dem i lagen och ställ i i kylen över natten.
DAG 2
- Blanda samman och koka upp ättikslagen, låt svalna lite.
- Häll av saltlagen på gurkorna och varva gurkan i en rengjord glasburk med kryddorna och krondillen. Slå på den ”varma lagen” och sätt på ett lock.
- Låt gurkorna stå mörkt och svalt i kyl minst 3 dygn (helst 1 vecka) innan du njuter av den.