Grillad Spatchcock-kyckling med vitlök & örter

290

Pressa den grillade citronen över kycklingen vid servering och ät gärna även de grillade vitlöksklyftorna till.

Foto: Freddy Billqvist 

Grillad Spatchcock-kyckling med vitlök & örter

Servings 4 personer

Ingredienser

  • 1 hel majskyckling, 1 ½–2 kg
  • 1 hel vitlök
  • 1 citron
  • 2-3 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

MARINAD

  • Saften från 1 citron
  • 1 dl hackade örter (ta vad du har)
  • 1 msk honung
  • 3 msk oystersås
  • 3 msk japansk soja
  • ½ dl äppeljuice

Instruktioner

  • Tänd grillen och låt det bli en fin glödbädd.
  • Dela kycklingen, skär ut ryggbenet och fläk ut den. Dela vitlöken tvärs över klyftorna och dela citronen.
  • Skär små snitt i låren och gnid in kycklingen med olivolja, vitlök och citron. Salta och peppra.
  • Grilla kycklingen med citronhalvorna och vitlöken på indirekt värme 40–45 minuter. Vänd kycklingen då och då.
  • Blanda ingredienserna till marinaden och pensla kycklingen ofta i slutet av grillningen. Avsluta med skinnsidan neråt mot kolen så att skinnet blir så frasigt som möjligt. Pressa den grillade citronen över kycklingen vid servering och ät gärna även de grillade vitlöksklyftorna till … det ÄR gott.
Måltid: Huvudrätt
Like 3
Close
© Copyright Tina Nordström AB