Servera med currydip och käka med händerna. Prova gärna att fritera andra grönsaker också.
Grannens blomkål med currydip
Ingredienser
- 1 blomkål
- 3 dl kvarg
- 1 äpple
- 1,5 tsk garam masala-curry
- 2 tsk honung
- 1 knippe dill
- salt
- äppelcidervinäger
- neutral rapsolja till fritering
Frityrsmet
- 1 dl maizena
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 dl riven cocos
- 0,5 dl sesamfrö
- 0,5 tsk salt
- 2,5 dl vatten
Instruktioner
- Bryt upp blomkålen i buketter, blanda till frityrsmeten och ställ åt sidan.
- Blanda kvargen med rivet äpple i en skål, tillsätt honung, curry och hackad dill.
- Smaksätt med salt och ett stänk vinäger.
- Värm upp oljan till 180 grader i en fritös. Vänd blomkålen i fritysmeten och fritera i ca 3-4 minuter tills den får fin färg och håller kvar sin spänst innanför det krispiga ytterhöljet!