Gräddmarinerad sallad med röda vinbär

2.8K
TIPS!
Ät den när du längtar efter sommaren!

Gräddressingen är mer än god! Fettet från grädden och syran från citronen är perfekta tillsammans. Lägg märke till hur salladshuvudena är skurna, då ser du vad det är och salladen trillar inte ihop som en grön våt fläck när den blir dressad. God till exempelvis grillat fläskkött. Ät den när du längtar efter sommaren!

Foto: Charlie Drevstam

Gräddmarinerad sallad med röda vinbär

Ingredienser

  • 2 salladshuvuden, t ex huvudsallad
  • 1 ask röda vinbär eller andra röda bär (ca 125 g)

Gräddressing

  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk pressad citron
  • 0,5 msk strösocker
  • salt, vit- eller svartpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Skölj salladshuvudena och dela dem sedan på mitten.
  • Rör ihop ingredienserna till dressingen tills den tjocknar något av syran i citronsaften. Smaksätt med salt och peppar.
  • Att använda färska syrliga bär i sallader ger en trevlig och fräsch touche.
Måltid: Förrätt, Sallad, Tillbehör
Kök: Nordiskt

Har du lagat det här?

Är nyfiken på hur det blev när du lagade. Tagga @mat_tina på Instagram.

Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB