Lyxig & matig våffla med tomat och mozzarella.
Frasiga våfflor med tomat och mozzarella
Ingredienser
- 250 gr blandade tomater
- 160 g Serranoskinka
- 30 gr riven parmesan
- 1 näve basilikablad
- 2 mozzarella eller Burrata
- olivolja, salt och svartpeppar
Våffelsmet (ca 8 st)
- 100 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 4,5 dl mjölk
Instruktioner
- Bryn smöret gyllenbrunt och låt svalna 1-2 minuter.
- Lägg mjöl, salt och bakpulver i en en bunke och vispa till en smet med mjölken.
- Tillsätt det brynta smöret och vispa in det ordentligt i smeten. Grädda våfflorna och servera varma direkt. Förbered toppingen innan så att våfflorna är varma vid servering.
Servering
- Skär ner tomater i mindre bitar, riv mozzarella i munsbitar.
- Grädda våfflorna och fördela tomat, skinka, ost och basilika på varje våffla.
- Ringla över olivolja salt och svartpeppar vid servering.