Snabblagad & krämig vardagspasta för hela familjen.
Cacio e Pepe med tomat och rostad vitlök
Ingredienser
- 2-3 msk svartpeppar
- 400 g spaghetti
- salt till pastakoket
- 1 citron
- 250 g coktailtomater
- 2 vitlöksklyftor
- 100-150 g riven pecorinoost
- God olivolja till stekning
Instruktioner
- Rosta svartpepparkorn i en het stekpanna utan fett, ca 3-4 minuter tills det börjar dofta ordentligt med peppar. Häll av dem i en mortel och krossa pepparn grovt.
- Skiva vitlöken tunt. Hetta upp rejält med olivolja i samma stekpanna med vitlöken tills den blir rostad och gyllenbrun.
- Tillsätt cocktailtomater och stek på alltsammans tills tomaterna blir mjuka och mosiga i olivoljan. Smaksätt med citronsaft och salt.
- Koka spagettin i saltat vatten med 2-3 remsor citronskal i. Dra av 2 minuter på rekommenderade koktiden.
- Tillsätt spagetti i stekpannan med tomat och vitlök. Rör runt och tillsätt ca 2,5 dl av pastavattnet tillsammans med riven pecorino. Stäng av värmen och lägg på ett lock.
- Låt pastan sätta sig och osten smälta och bli krämig. Smaka av med generösa mängder med rostad svartpeppar.
- Lägg upp på tallrikar och toppa med mer ost och svartpeppar.