Cacio e Pepe med tomat och rostad vitlök

2.8K

Snabblagad & krämig vardagspasta för hela familjen.

Cacio e Pepe med tomat och rostad vitlök

Portioner 4

Ingredienser

  • 2-3 msk svartpeppar
  • 400 g spaghetti
  • salt till pastakoket
  • 1 citron
  • 250 g coktailtomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100-150 g riven pecorinoost
  • God olivolja till stekning

Instruktioner

  • Rosta svartpepparkorn i en het stekpanna utan fett, ca 3-4 minuter tills det börjar dofta ordentligt med peppar. Häll av dem i en mortel och krossa pepparn grovt.
  • Skiva vitlöken tunt. Hetta upp rejält med olivolja i samma stekpanna med vitlöken tills den blir rostad och gyllenbrun.
  • Tillsätt cocktailtomater och stek på alltsammans tills tomaterna blir mjuka och mosiga i olivoljan. Smaksätt med citronsaft och salt.
  • Koka spagettin i saltat vatten med 2-3 remsor citronskal i. Dra av 2 minuter på rekommenderade koktiden.
  • Tillsätt spagetti i stekpannan med tomat och vitlök. Rör runt och tillsätt ca 2,5 dl av pastavattnet tillsammans med riven pecorino. Stäng av värmen och lägg på ett lock.
  • Låt pastan sätta sig och osten smälta och bli krämig. Smaka av med generösa mängder med rostad svartpeppar.
  • Lägg upp på tallrikar och toppa med mer ost och svartpeppar.
Måltid: Huvudrätt, Lunch
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB