Spaghetti Carbonara

4.1K

Spaghetti Carbonara

Portioner 4

Ingredienser

  • 250 g Pancetta skuret i mindre tärningar
  • 2 vitlöksklyftor grovt krossade
  • 2 stora ägg
  • 75 g pecorino
  • 400 g spaghetti bronsvalsad
  • Salt och svartpeppar från kvarn

Instruktioner

  • Koka upp ca 5 liter vatten med 2 msk salt, lägg i spaghettin och koka tills ”al dente.”
  • Hetta upp en stor stekpanna, torrstek pancetta och vitlök på medelhög värme tills fläsket smälter ut fettet i stekpannan. Här behövs alltså inget annat fett vid stekning än det som pancettan ger ifrån sig.
  • Vispa upp äggen med ca 50 g riven pecorino i en skål, salta och peppra.
  • Sila av spaghettin, spara lite av pastavattnet.
  • Tillsätt spaghettin i stekpannan med lite av pastavattnet, låt koka ihop och sväng runt.
  • Ta av pannan från värmen, rör i äggblandningen och blanda runt alltsammans ordentligt i den varma stekpannan tills det blir krämigt.
  • Lägg upp på tallrik och riv över pecorino, dra över ett par rejäla varv med svartpeppar och servera direkt.

Anteckning

För ”al dente” pasta så korta ner koktiden ca 2-3 minuter av vad anvisningen på paketet säger. Pastan ska ju oftast svängas runt i den varma såsen innan servering.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB