Ättiksgurka
Ingredienser
- 1,5 kg Västeråsgurka
Dag 1, Saltlag
- 2,5 liter vatten
- 150 g salt
Dag 2, Ättikslag
- 500 g socker
- 3 dl ättika 12%
- 4 dl vatten
- 2 tsk salt
Kryddsättning
- 2 msk gula senapsfrön
- 3 lagerblad
- 1 rejäl knippe krondill
Instruktioner
Dag 1
- Rör samman saltlagen i en bunke och picka gurkorna med en gaffel. Lägg dem i lagen och ställ i kylen över natten.
Dag 2
- Blanda samman och koka upp ättikslagen. Låt svalna lite.
- Häll av saltlagen på gurkorna och varva gurkan i en rengjord glasburk med kryddorna och krondillen
- Slå på lagen så det täcker och sätt på ett lock.
- Låt gurkorna stå mörkt och svalt i kyl minst 3 dygn (helst 1 vecka) innan du njuter av den.