Lyxa till helgfrukosten med amerikanska pannkakor. Blanda smeten kvällen innan, så slipper du kladdet på morgonen.
Foto: Charlie Drevstam
Amerikanska pannkakor med lönnsirapssås
Ingredienser
- 250 g vetemjöl ca 4 dl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 3 msk strösocker
- 2 ägg
- 2,5 dl mjölk
- 3 msk smält smör
- smör till stekning
- eventuellt lite vispad grädde
Lönnsirapssås
- 50 g muscovadosocker
- 50 g smör
- 1 dl vispgrädde
- 1,5 dl lönnsirap
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till lönnsirapssåsen i en kastrull och låt småkoka i cirka 20 minuter.50 g muscovadosocker, 50 g smör, 1 dl vispgrädde, 1,5 dl lönnsirap
- Blanda under tiden mjöl, bakpulver, salt och socker till pannkakorna.250 g vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 0,5 tsk salt, 3 msk strösocker
- Vispa ägget och mjölken lätt. Rör ner det smälta smöret och blanda med de torra ingredienserna. Rör till en jämn smet och låt den sedan vila i några minuter.
- Värm upp en stekpanna med en klick smör. Klicka ut smeten och stek några små pannkakor i taget på medelvärme tills de blir gyllenbruna. När ytan blir bubblig är det dags att vända och steka andra sidan.
- Servera pannkakorna med såsen och, om du vill, en klick vispgrädde.