Soyaglacerade revben

53

Med en härlig kryddrub och en smarrig glaze blir revbenen rena drömmen.

Soyaglacerade revben

Ingredienser

  • 1,5 kg kamben (revben)

Kryddrub

  • 3 lagerblad
  • 1 msk torkad grönpeppar
  • 1 msk Fänkålsfrö
  • 2 tsk rökt paprika
  • 1 tsk salt

Glaze

  • 1 dl Soyasås
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 dl äppeljuice
  • 0,5 dl gouchang
  • 1 dl finhackad syltad ingefära
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • Rivet skal och juice från 2 lime

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150°
  • Mixa kryddorna till en fin rub och gnid in köttet ordentligt på alla sidor.
  • Linda in köttet i folie och baka revbenen i ca 45-50 min tills dom känns mjuka.
  • Koka ihop glazeingredienserna till en sirapsliknade glaze, vänd upp revbenen i såsen och griljera ett par minuter på 230 grader i ugnen. Servera direkt!
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB