Tillaga dina mackor eller bullar över öppen eld. Sjukt gott & sjuuukt stor impfaktor! 🙂
Sockerbulle över öppen eld
Ingredienser
Crumpets (stekta muffins)
- 75 g talg ister eller smör
- 3,5 dl ljummen mjölk
- 2 tsk torrjäst
- 1,5 tsk salt
- 500 g vetemjöl
- Ev. grov polenta till utkavling
Till servering
- Strösocker & kanel
Instruktioner
- Smält talg, ister eller smör i en kastrull.
- Rör ihop mjölk, jäst och socker i en bunke eller degblandare. Tillsätt smält fett och mjöl, arbeta ihop till en smidig deg & låt jäsa i rumstemperatur i ca 1 timme.
- Lyft upp degen på bakbordet och kavla ut den så den blir 2-3 cm i tjocklek (använd polenta vid utkavlingen om du tycker det behövs).
- Pressa ut rundlar med ett stansmått och lägg dem på ett bakplåtspapper, jäs dem ytterligare 30-35 min under en bakduk.
- Stek dina crumpets i ett mackjärn och vänd i socker och kanel innan servering.