Servera denna fräscha sås till exempel till grillad makrill.
Foto: Charlie Drevstam
Yoghurt med fänkål, ingefära & grantäpple
Ingredienser
- 3 dl tjock yoghurt
- 1 fänkål
- 1 granatäpple
- 1 knippe rädisor
- 3 cm riven färsk ingefära
- svartpeppar ur kvarn
- flingsalt
- 2 msk olivolja
Instruktioner
- Skeda upp yoghurten på en tallrik.
- Ansa och riv fänkålen grovt på rivjärn. Skiva rädisorna och kärna ur granatäpplet (se tips nedan).
- Fördela fänkål, rädisor och granatäppelkärnor på yoghurten.
- Toppa med riven färsk ingefära och avsluta med att ringla över olivolja. Till sist svartpeppar och flingsalt.
- Servera till exempel till grillad makrill.
Anteckning
Dela granatäpplet i två halvor. Fyll en bunke med vatten, stoppa ner en halva i taget och peta ut kärnorna under vattnet genom att bryta sönder granatäpplet. De vita mellanväggarna kommer att flyta upp till ytan efterhand. Häll bort vattnet och låt kärnorna torka på hushållspapper.