Foto Johan Kalén
Rostad hel jordärtskocka med spenat, dill och majonnäs
Ingredienser
- 12 jordärtskockor
- 1 msk olivolja
- 1 äggvita
- 0,5 msk vitvinsvinäger
- 1 riven vitlöksklyfta
- 2 dl neutral rapsolja
- 70 g spenat
- 1 kruka skuren dill
- Salt & peppar
Instruktioner
- Värm ugnen till 160 grader.
- Skrubba 12 jordärtskockor, dela i halvor och lägg med snittytan nedåt på en plåt. Ringla över 1 msk olivolja. Salta och peppra.
- Ugnsrosta i 35–40 minuter tills skockorna är mjuka.
- Blanda 1 äggvita med 0,5 msk vitvinsvinäger och 1 riven vitlöksklyfta. Mixa skummigt med stavmixer. Droppa sakta i 2 dl neutral rapsolja under mixning tills det blir en tjock majonnäs. Smaksätt med salt och peppar.
- Ta ut skockorna och blanda dem med 70 g spenat och 1 kruka skuren dill. Salta och peppra. Servera med majonnäsen.