Varför inte gå bananas och smaksätta moset? 🙂
Curry-mos:
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 msk hackad gräslök
Gremolata-mos:
1 tsk rivet citronskal
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
Tomatmos:
0,5 dl hackade gröna oliver
2 msk smulad fetaost
2 msk finhackad rödlök
Potatismos
Ingredienser
- 1 kg mjölig potatis
- 2 dl mjölk
- 50 g smör
- 1 msk salt per liter vatten
- 1 krm malen vitpeppar
- 0,5 krm muskotnöt
Instruktioner
- Skala och koka potatisen med 1 matsked salt per liter vatten. Häll av vattnet och låt dem ånga av ordentligt på spisen i cirka 30-40 sekunder.
- Pressa potatisen i en ny kastrull och vispa ner smöret, tillsätt mjölken och vispa moset fluffigt med handvisp.
- Salta och peppra och smaksätt med muskotnöt.