Äpplen i kolasås och rosmarin

4.1K
MUMS!
Ett klassiskt Petri Pumpa recept!

Makalöst enkelt men makalöst gott!

Äpplen i kolasås och rosmarin

Ingredienser

  • 3 st svenska äpplen skurna i klyftor
  • 1 dl rörsocker
  • saft från 0,5 citron
  • 50 smör
  • 2 msk honung eller ljus sirap
  • 1,5 dl grädde
  • 2 rosmarinkvistar
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl matlagningsyoghurt
  • Krossade kardemumma skorpor till servering

Instruktioner

  • Häll upp socker och pressa citronsaften i en stekpanna.
  • Smält sockret i en stekpanna och låt det få en gyllenbrun karamelliserad färg.
  • Tillsätt smör, citronsaft, honung och grädde. Koka ihop till en kolasås och smaksätt med hackad rosmarin.
  • Ta i äppelklyftorna och koka ihop ett par minuter. Håll varmt till servering.​

Till servering

  • Häll grädde och yoghurt i en skål, vispa till fluffig konsistens. Krossa skorporna och strö över!
Måltid: Efterrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB