Makalöst enkelt men makalöst gott!
Äpplen i kolasås och rosmarin
Ingredienser
- 3 st svenska äpplen skurna i klyftor
- 1 dl rörsocker
- saft från 0,5 citron
- 50 smör
- 2 msk honung eller ljus sirap
- 1,5 dl grädde
- 2 rosmarinkvistar
- 1,5 dl vispgrädde
- 1,5 dl matlagningsyoghurt
- Krossade kardemumma skorpor till servering
Instruktioner
- Häll upp socker och pressa citronsaften i en stekpanna.
- Smält sockret i en stekpanna och låt det få en gyllenbrun karamelliserad färg.
- Tillsätt smör, citronsaft, honung och grädde. Koka ihop till en kolasås och smaksätt med hackad rosmarin.
- Ta i äppelklyftorna och koka ihop ett par minuter. Håll varmt till servering.
Till servering
- Häll grädde och yoghurt i en skål, vispa till fluffig konsistens. Krossa skorporna och strö över!